Kasteel tent huren

Merlin Pavilion kasteel tent, 12de eeuw

Kasteel tent huren. Sfeervolle middeleeuwse tenten met een indrukwekkende tent architectuur

Historisch genieten!

De Merlin kasteel tent dateert uit de 12de eeuw. De tent is rond van vorm en wordt een pavilion kasteel tent genoemd. Dit duidt op een bouwwerk voor ontspanning en vermaak.

Dit type tent bestond in eerste instantie uit een enkele middenpaal. De tent kreeg vorm door de wanden met scheerlijnen naar buiten te trekken. Later ontwikkelde men een houten spaakwiel constructie die de tent meer vorm en stabiliteit gaf.   

Pavilion kasteel tenten werden vaak rijkelijk versierd met gestreepte stoffen, gekleurde motieven en borduurwerk. Deze historische tent bezaaide het landschap van Engelse boogschutters tijdens hoogtijdagen.

De Merlin pavilion tenten worden vaak met vele kleurrijke kampscènes prachtig afgebeeld op schilderijen uit de 12de eeuw.

Pronkstukken uit de middeleeuwse geschiedenis met een authentiek spaakwiel constructie

Een buitengewone ervaring voor alle activiteiten die in- en rond deze kasteel tent worden georganiseerd of plaatsvinden. Uitermate geschikt als kampement voor allerlei ambachtelijke demonstraties. Een sfeervolle ruimte voor klassieke muziek en als historisch decor een bijzondere ambiance voor theatervoorstellingen, muzikanten en zangkoren. 

De stijl en vorm maken deze Pavilion kasteeltent tot een prachtig kleurrijk pronkstuk. Een kasteel tent die van iedere plek weer een bijzondere gelegenheid maakt en uitnodigt tot buitengewoon genieten.

Informatie Merlin kasteel tent huren

Afmeting:

6 meter met vaste wanden.

Materiaal: 320 gram katoen. 

Kleuren: blauw / met geel of rood met bruin.

Inrichting:

Grondzeil, vloerbedekking, kussens en 10 krukjes.

Prijs: 

Stuur een email voor actuele prijzen: info@windcirkeltenten.nl