Historische tent kopen Chapito

Diner - Events - Feesten

Historische tent kopen. Chapito tenten. 

De historische Chapito tent heeft stijl en klasse. Bijzonder geschikt voor bruiloften, bedrijfsfeesten en events waarbij u een authentieke sfeer wilt creëren.

De vorm van de Chapito is een ovaal en wij leveren de Chapito in diverse afmetingen en in verschillende soorten zeildoek. Tevens in brandvertragend / brandwerend doek leverbaar (FR-1). 

Authentieke historische Chapito tenten maken wij al 13 jaar

Tentproductie met perfectie tot in elke detail.

Kwaliteit, advies, onderhoud en uitstekende service.

Hoge weerstand, extra verstevigd en weerbestendig.

Innovatie en variatie. Op basis van functie en weerstand werken wij constant aan het verbeteren van onze Chapito tenten.

Chapito tenten, afmetingen en constructie

Afhankelijk van de afmeting heeft deze tent 2 of 3 robuuste middenpalen en stevige zijpalen. De palen zijn uit fijnspar, grenen of douglas hout vervaardigd en worden gelakt afgeleverd.

De tent heeft losse zijwanden die geheel of gedeeltelijk in de tent kunnen worden geplaatst. De wanden worden met rvs haken aan het dak bevestigd. 

Deze tent wordt afgespannen met spanbanden en verankerd met lange haringen van staal. Bij een verharde ondergrond kunt u de tent verankeren met betonblokken. 

Beschikbare afmetingen verkoop historische Chapito: 

6 x 9 meter: 70 mensen staan, 40 mensen zitten.

8 x 12 meter: 110 mensen staan, 70 mensen zitten.

10 x 15 meter: 150 personen staan, 100 mensen zitten. 

12 x 18 meter: 200 staanplaatsen, 140 mensen zitten.  

Keuze mogelijkheden voor de hoogte van de zijwanden zijn: 2.20 meter, 2.30 meter of 2.60 meter.

Zeil doek Chapito

Kleuren historische tent kopen, Chapito tenten

Wij bieden de historische tent Chapito aan in verschillende soorten tentdoek / zeildoek. 

Diverse kleuren volgens kleurenkaart. 100 % katoen, 300 gr/m2. Tentzeil van hoge kwaliteit en is zeer geschikt voor de Chapito tent in de afmeting: 6 x 9 meter.  

Ecru, 100 % katoen, 370 gr/m2. Tentzeil van hoge kwaliteit en zeer geschikt voor de Chapito tenten in de afmetingen: 6 x 9 meter en 8 x 12 meter.  

Wit, 100% polyester 420 gr/m2. Een prachtig wit zeildoek en uiterst sterk, duurzaam en goed te reinigen. Zeer geschikt voor alle afmetingen Chapito tenten.     

50 % polyester, 50 % katoen, 420 gr/m2. Kleur ecru. Sterk en duurzaam. Geschikt voor alle afmetingen historische Chapito’s. 

Natuurlijk wit/ ercu, 50 % polyester, 50 % katoen 470 gr/m2. Zeer sterk, duurzaam en robuust. Geschikt voor Chapito’s in alle afmetingen. 

Brandvertragend. Campshield van Ten Cate. Een zeildoek met certificaat, normering FR – 1. Dikte zeildoek: 290 gr/m2 of 420 gr/m2. Dit  zeildoek voldoet aan tal van eisen en veiligheidsnormen. Het doek is:  vlamvertragend, ademend, vochtregulerend, zeer sterk en duurzaam. Beschikbare kleuren: ercu, bruin, beige, camel en groen.

Authentieke Chapito tent kopen.

Op basis van de frequentie in gebruik van uw historische Chapito tent adviseren wij u graag bij het maken van de juiste keuze zeildoek.   

Details Chapito

Zeildoek kap / dakdoek

Het zeildoek van de kap /dak van de historische tent bestaat uit drie onderdelen, drie stuken zeildoek. De linkerzijde en rechterzijde worden met elkaar verbonden door het middenstuk. Dit zorgt dat de kap meer weerstand biedt tegen weersinvloeden en u kunt de tent desgewenst kleiner maken door het middenstuk te verwijderen. De ovale vorm verandert dan in een ronde vorm.

Palen rondom Chapito

De houten zijpalen hebben aan de bovenkant een stalen pen. De pen gaat door het oog van het dakzeil. Over de stalen pen wordt een spanband geplaatst door middel van een metalen ring die aan de spanband is bevestigd. Om de ring van de spanband, die over de metalen pen heen gaat, te borgen wordt bovenop de metalen pen een sierlijke houten klos gedrukt. Dit zorgt ervoor dat de spanband niet van de pen kan glijden bij wind.

Paalvoeten

Palen kunnen bij een drassige ondergrond of bij winderige weersomstandigheden in een paalvoet worden geschoven. De paalvoet kan met een haring in de grond worden verankerd. De palen kunnen nu niet worden weggedrukt bij wind. Paalvoeten worden niet standaard bij de Chapito tent geleverd. Deze zijn los verkrijgbaar.